Лого - Тъчпоинт

Киберсигурност, защита в уеб пространството

Киберсигурност, необходимостта от защита на данните в интернет пространството. Дигиталната ера, в която вече всички живеем, предлага много удобства и иновации. Пести ни време и средства, но си има и своите недостатъци. Днес всеки човек вече има лични данни, които са качени в уеб мрежата. Без значение дали те са в държавната администрация или на сървърите на частни компани и фирми.

Специалистите, работещи в TouchPoint разполагат с дългогодишен опит в областта на защитата на компютърни системи и мрежи.

За повишаване нивото на киберсигурност, ние предлагаме:
 
• Проверка за наличие на злонамерен код и/или софтуер.
• Извършване на Penetration test/ пенетрейшън тестове
• Пълен одит на Вашата ИТ система
 
Събитията от последните месеци доказаха, че евтината киберсигурност излиза скъпо. Липсата на киберзащита може да доведе до сериозни отрицателни последици не само във финансов план. Интересите на компаниите, на клиентите им, на физическите лица, работещи за тях, зависят от нивото на защита на ИТ системите повече от всякога.

Днес, когато всеки говори за защита на личните данни или липсата на такава, доброто ниво на информационна и киберсигурност е повече от необходима. Въпреки опитите на законодателя да прокара правна уредба за киберсигурността в България, реална и работеща политика в това отношение все още няма.

Добрите ИТ специалисти обаче работят за компании като Тъчпойнт и съдействат на своите клиенти да подобряват ежедневно нивото на ИТ сигурност и защита, провеждат тестове за устойчивост срещу хакерски атаки и осигуряват обучения на персонала с цел по-добра протекция.

Защита на личните данни и поверителна информация

Обърнете се към нас в случай, че имате нужда от консултация на тема киберсигурност, в случай, че искате да тествате своята система за уязвимости към хакерски атаки, както и ако желаете да проверите доколко надежден е Вашият корпоративен уеб сайт.

Киберсигурността се основава на ефективно изграждане и поддръжка на активни и превантивни мерки. В случаите, в които ИТ системите не са проектирани и реализирани в съответствие с изискванията сигурност, добавянето на кръпки за сигурност или защитни стени са само частични и временни мерки. Ако се нуждаете от изграждане на нова ИТ инфраструктура, може да се обърнете към нас, за да проектираме или изградим една надеждна, работеща ИТ система с максимално ниво на киберсигурност.
 

Мрежова и информационна киберзащита

Доколкото създаването на устойчива мрежова и информационна сигурност е един от основните стълбове на киберсигурността, основна цел и дейност на Тъчпойнт е именно осигуряването на надеждна ИТ система за своите клиенти, независимо от техния юридически статус – компании, държавни институции и др.

Съветваме клиентите си, особено тези в държавния сектор или онези, обработващи голям обем от лични данни , своевременно да актуализират своята ИТ инфраструктура, да модернизират процесите, технологиите и системите, като ги правят адекватни на съвременните изисквания за киберсигурност.

Създаването на сигурно и безопасно кибер пространство в България е въпрос на морална отговорност на ИТ компаниите в страната и Тъчпойнт заявява своята категорична позиция, ангажираност и отговорно отношение към този проблем. 
 
 
yealink_120.jpg
cisco2.jpg
epigy_120.jpg
photo.jpg
Zyxel_150.jpg
yeastar_120.jpg