Лого - Тъчпоинт

VOIP ТЕЛЕФОНИЯ

VOIP e технология за пренос на глас през Интернет. При наличие на качествена интернет свързаност, интернет разговорите могат да Ви спестят много средства. При VOIP технологиите гласът се цифровизира и посредством Интернет се пренася, след което отново се  трансформира в глас.

VoIP сървърите са снабдени с мощни звукови процесори предназначени за дигитализация на звука. Те се грижат за подтискане на ехото и компенсиране закъснението на сигнала.

Първата технология за телефония през Интернет е представена през февруари 1995 г. от VocalTec. Предложеният интернет телефон е примитивен в сравнение с наличните технологии днес. Софтуерът е оригинално замислен да работи на компютър 486 с 33 MHz процесор или по-висок, чрез който потребителят ще разговоря с друг потребител, използвайки модема на компютъра, звукова карта, (високоговорител и микрофон). В процеса на трансфер, софтуерът трансформира (компресира) гласа, който е говорен в микрофона. След това компресираният глас се транспортира чрез IP пакети като данни във формат на стандартна интернет сесия. С тази технология обаче разговорът е ограничен само до два компютърни потребителя (компютър към компютър).
Около година по-късно, през март 1996 г., отново компанията VocalTec обявява, че ще работи с други фирми за производство на хардуер наречен Voice Gateway, който да позволява аудио връзки между интернет телефон и телефон от публичната комутируема телефонна мрежа (PSTN). Все пак остава едно предизвикателство, а именно как да се адресира и достигне до потребител на компютър, разположен където и да е по света. За тази цел потребителят трябва да знае IP-адреса на отдалечения компютър, а той не е лесно откриваем, ако не е имало предшествуващ контакт с него. Voice Gateway търси друг такъв, в който да е съхранен телефонният номер на търсения потребител. Телефонен номер се намира по-лесно от IP-адрес. По този начин функционалността на Voice Gateway се справя едновременно с препятствията на свързването на мрежата и адресирането.
yealink_120.jpg
cisco2.jpg
epigy_120.jpg
photo.jpg
Zyxel_150.jpg
yeastar_120.jpg