Лого - Тъчпоинт

ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА УМНА КЪЩА/ УМЕН ОФИС

Не всяка къща е дом, но всяка къща може да бъде умна къща.

Вие превърнете къщата си в ДОМ, ние ще я направим УМНА.

Мислите да започнете да изграждате нов дом или да преминавате през цялостно обновяване на сегашното Ви жилище? Това е перфектната възможност за Вас да положите фундаментите не само на мечтаната къща, а и на Вашия Интелигентен Дом.

Тъчпойнт предлага достъпни решения за внедряване на интелигента система за управление на електронните устройства, електрическите уреди и осветление в дома. Вече имаме възможност да контролираме и управляваме чрез смартфон или таблет:

Asset 1 Осветлението в дома (централно вкл., изкл., димиране, промяна на цветовете при различни сцени, вкл. в басейн, сауна и баня);

Asset 1  Щори, врати, капандури (централно заключване и осигуряване на обекта);

Asset 1  Вентилация, отопление, охлаждане;

Asset 1  Видео и музикално присъствие.

Asset 1  Охранителна система;

Asset 1  Видеонаблюдение;

Asset 1  Гаражни врати, бариери и др.;

 

Днес е немислимо да се изгради сграда без ориентирана към бъдещето система за автоматизация и управление. Иновативните технологии позволяват работа в мрежа, дистанционно управление и програмиране на всички функции в дома. Надграждайки Домашната Автоматизация с логически функции, къщата се превръща в Интелигентен дом.

Едно от най-големите предимства на изграждането на система за контрол умен дом, е възможността за изготвяне на определени сценарии: Сценарий Добро утро (аларма за събуждане, вдигане на щорите, включване на отопление/ охлаждане и т.н.), Сценарий Празна къща (изключване на осветление, отопление, електрически уреди, активиране на аларма), Сценарий Вечер, Сценарий Лека Нощ, Сценарий Симулиране на присъствие (в случай на дълго отсъствие от дома, с цел защита от кражби).

 

Домашната автоматизация е съвкупност от определен клас устройства и сензори, които могат да бъдат контролирани от потребителя чрез мобилно приложение: например умни или димируеми крушки, интелигентен термостат за управление на температурата или дори умна кафе машина. Тези устройства обикновено се управляват с приложение от съответния  производител, контролират само техните конкретни устройства и е трудно, дори невъзможно да се интегрират с други продукти. Можете дори да използвате гласови команди през Google Home или Amazon Alexa, за да изпълнявате основни задачи, но липсва обща платформа за управление.

Интелигентният дом, от друга страна, е платформа, която позволява да се стартират автоматизирани действия, които са предварително дефинирани и настроени от потребителя за определени събития. Идеята зад това е, че определени неща, които правите непрекъснато -  рутинно, могат да бъдат автоматизирани, да се следят параметри и събития и така да се постигне цялостен контрол върху всички технологични еко системи в дома.

Някои потребители могат да използват 10 различни приложения, с които да контролират 20 различни устройства в дома си. Това е удобно, лесно и достъпно решение за базови и не толкова сложни системи, но когато става въпрос за комплексни решения не е най-подходящата стратегия. В този случай е необходима централизирана платформа, която да се грижи за общо управление на всички процеси, да следи тяхното състояние, а от друга страна да предостави единен интерфейс за контрол. Едно приложение, в което да са включени всички уреди, системи и под-системи.

С отваряне на едно приложение имате целия си дом точно там: осветление, отопление, климатизация, всички щори и портални врати, вашата сигурност, камерите за видеонаблюдение, всички телевизори, музиката и озвучаването и много други. В едно единствено приложение!

Този подход позволява на различните устройства и екосистеми да си говорят помежду си, да използват информацията едни от други, за да се отговори по-добре на най-сложните сценарии за взаимодействие, и то много по-адекватно отколкото всеки отделен набор от устройства може самостоятелно.

Като например Control4 и KNX  - световни, доказани стандарти за изграждане на сложни, комплексни системи за Интелигентен дом - интегрирана комплексна система от технологични елементи, които преследват три основни цели:

 

AAsset 2  Подобряване на качеството на живот

AAsset 2  Повишаване безопасността и сигурността

AAsset 2  Ефективно използване на енергията

 

Всички функции могат да се управляват чрез използване на един интерфейс с прости и интуитивни жестове.

С интелигентно взаимодействие между отделните системи, те се приспособяват към Вашите нужди и улесняват ежедневието Ви. Интелигентният дом може да се контролира и персонализира отдалечено, чрез мобилно приложение на смарт-телефон или таблет.

Нашите системи могат да интегрират под своето управление над 14 000 продукта от различни производители, с различни протоколи на комуникация като: KNX, IP, DALI, MODBUS, RS232 и дори стандартния IR протокол за управление на стандартни мултимедийни компоненти, както и много други!

Осветление

smart home lightning

От контрол на конвенционални осветителни тела до адаптивни системи, които могат да следят движение, осветеност или дори изгрев и залез, автоматизираното осветление може да промени изцяло ежедневието ви. Можете да конфигурирате сами различни сцени в зависимост от това дали е време за вечеря, почивка или наслаждаване на любимия филм. Контролът на осветлението е лесен независимо дали се използва мобилно приложение или интелигентна клавиатура, предварително програмирана според вашите нужди.

Микроклимат

smart home mikroklimat

Отопление и охлаждане, вентилация и климатизация – основните консуматори на енергия, както и основните източници на комфорт в дома. Нашите системи предоставят възможност да се контролира микроклиматът във всяко едно помещение в къщата. Независимо от сезона и необходимостта от отопление или охлаждане, целият процес може да бъде напълно автоматизиран. С конфигуриране на ежедневни графици и следене на атмосферните условия се постига значително намаляване на разходите за отопление или охлаждане. Системата за вентилация в дома следи за качеството на въздуха и в зависимост от определен график. При достигане на зададени граници ще се задейства циркулация на пресен въздух. Автоматизираните системи работят в синхрон, така че да се постигне оптимално използване на енергийните ресурси и да се оптимизират текущите разходи.

Моторизация

smart home motorizacia

Интелигентният дом дава възможност да се управляват моторизирани корнизи, щори и прозорци, не само с едно натискане на бутон, а и с предварително зададени графици или при следене осветеността - дали е сутрин или вечер, както и при изпълнение на сцени - например „Добро утро“, когато всички завеси в спалните се отварят и започва новият ден!

Сигурност

 smart home security

Системи за видеонаблюдение и алармени инсталации са основните и задължителни компоненти за сигурност, а интегрирането им в системата за Умната Къща допълнително повишава нивото на защитеност. Включването на алармената система може да активира режим на Симулация на присъствие, а когато има пробив в сигурността – може да се включи определена сцена на автоматизираното осветление и да внесе паника сред неканените гости!

Като част от системите за сигурност, може да се причислят и датчици за следене на теча на вода и газ, които да алармират при възникнали аварийни ситуации, независимо дали има някой вкъщи или не. При всеки един от случаите Умната къща ще изпрати съобщение на мобилното приложение и могат да се вземат своевременни мерки за бързо справяне със ситуацията.

Комуникация

smart home communication

Незаменимо удобство е възможността да комуникирате с дома си от всяка една точка на света, да следите кой и кога позвънява на входната врата. При необходимост, можете да осигурите достъп на обслужващ и технически персонал до къщата без да е необходимо да сте там, да следите какво се случва по камерите за видеонаблюдение и да включите алармата в режим Охрана след като посещението приключи! Малки, но много удобни и полезни възможности на Интелигентния Дом.

Поливна система и метеостанция

smart home polivna sistema

Умният дом се грижи за красотата в градината. Следейки условията, почвената влажност и зададените поливни режими, Интелигентната система намалява разходите на вода, свежда до минимум нуждата от човешка намеса и Ви дава допълнително свободно време.

Наличието на метеостанция, може също така да помогне при влошаване на атмосферните условия, а при силен вятър системата автоматично да затвори всички ролетни щори, да затвори моторизираните прозорци и своевременно да изпрати предупреждение към телефона Ви,  в случай, че никой не е в къщи.

Мултимедия

smart home multimedia

Изграждайки комплексна система за Домашна автоматизация, важна част от общата платформа е управлението на мултимедийни устройства – ТВ приемници, централизирано-многозонално озвучаване и домашно кино. Всеки един от тези компоненти се управляват централизирано, независимо дали от мобилно приложение, интелигентна клавиатура или системно дистанционно управление ще имате пълен контрол, ще можете да спирате всички устройства само с едно натискане на специално програмиран бутон, изпълнение на сцена Лека нощ. При сцена Добро Утро в кухнята винаги ще зазвучава любимата Ви радиостанция, или ТВ приемника ще включва любимата ви ТВ програма.

Централизираното управление на мултимедийните компоненти на дома може да се използва също така и при изграждане на режим Симулация на присъствие, така че когато няма никой вкъщи, регулярно през определен период от време да се стартира ТВ приемник или да се активира озвучаването на верандата, и това ведно със автоматичното включване и изключване на осветлението да спомогне за по-голяма сигурност на къщата, докато сте далеч.


Интелигентният дом и Домашната автоматизация променят начина на живот в днешния свят и стават все по-популярни, и по-достъпни. Ние от TouchPoint вярваме, че можем да Ви помогнем в правилния избор. Заедно с Вас да извървим пътя към мечтания дом, който работи за вас и ще ви помогне да направите ежедневието си по-спокойно, по-сигурно и по-комфортно.

Ние предлагаме и интеграцията на системата за умна къща със системата за видеонаблюдение, с което по всяко време може да наблюдавате какво се случва в или около дома ви директно от Вашия смартфон или таблет.
 
Всичко това вече не е проекция на бъдещето, а част от настоящето.

Ако имате въпроси или нужда от консултация за вашия бъдещ дом, моля не се колебайте и ни потърсете!